top of page

שאלות נפוצות

מומחים באלומה ישמחו לענות על כל שאלה. בדף זה מופיעות תשובות לשאלות נפוצות בתחום הטיפול האישי,

זוגי,משפחתי לפי בקשת הפונים. נשמח להמשיך ולענות על שאלות. רצ"ב טופס מיוחד, המאפשר שליחת שאלה.

יש אפשרות לקבל גם תשובה אישית למייל השואל.

מהו טיפול זוגי ?

הטיפול הזוגי הוא תחום טיפול ייחודי המתמקד במערכת הזוגית וההורית.

זוגיות היא אחד האתגרים המשמעותיים ביותר בחיינו. איננו לומדים ואין מכינים אותנו להתמודדות עם קשר זוגי או עם הורות. כל אחד מאיתנו בא לקשר עם נסיון חייו, על החוויות הטובות והקשות, המודלים שראה במשפחת המוצא, ציפיותיו וחלומותיו, עם התקווה לחיות בזוגיות טובה, מאושרת ומתגמלת, לאהוב ולהיות נאהב.

כל אחד מאיתנו הוא עולם מלא. אנו שונים זה מזה לעתים בצורה קיצונית, לעתים פחות. החיבור בין בני הזוג מחייב בניית ישות משותפת בד בבד עם שמירת ייחודו ומקומו של כל אחד מבני הזוג בתוך הקשר, מה שנקרא "שנינו ביחד וכל אחד לחוד".

משימות לא פשוטות עומדות בפני בני הזוג כבר מתחילת הדרך המשותפת ולעתים הם זקוקים לשם כך לעזרה מקצועית.

הטיפול הזוגי, מתייחס לאותה ישות משותפת וכן לכל אחד מבני הזוג המרכיבים אותה. הוא משקף כיצד והיכן צריכים בני הזוג לגדול ולהתפתח ביחד ולחוד. בשונה מטיפול אינדיבידואלי, הטיפול הזוגי והמשפחתי רואים את האדם בקונטקסט שלו, במערכת בה הוא חי. המטפל הזוגי יכול לעבוד על פי מגוון גישות אך כולן מתיחסות בו זמנית למה שקורה במערכת הבינאישית של הזוג ולכל אחד מבני הזוג כפרטים.

עימותים, קשיים ומשברים הינם לא אחת ביטוי לצורך התפתחותי שעולה בזוגיות הן כיחידה והן כפרטים. כמעט ואין אחד מאיתנו שלא חווה זאת. הטיפול מאפשר לגעת באלו ולהופכם להזדמנות לגדילה ,התפתחות והעמקה.

לעתים מספיקה אי נוחות או תחושה שהקשר אינו עונה על הציפיות כדי לפנות לעזרה.

מטפל זוגי הוא זה שלו העין והאוזן ,הידע והניסיון המקצועי לראות ולאבחן את מקור הקושי הזוגי, להאיר, לחדד ולשקף את המציאות הזוגית כשמטרתו להביא את בני הזוג למקום טוב יותר.  

01

02

מי הוא מטפל זוגי ומשפחתי מוסמך?

הטיפול הזוגי והמשפחתי הוא תחום התמחות יחודי בשדה הטיפולי. על מנת לעסוק בתחום זה יש צורך בלמידה נוספת הדורשת השקעה רבה לאורך שנים.
המטפל המשפחתי המוסמך הוא זה אשר לו תעודה המעידה על הסמכתו ככזה על ידי האגודה הישראלית לטיפול במשפחה ובנישואין וחינוך בחיי המשפחה.
מטפל משפחתי צריך להיות בעל תואר שני במקצוע טיפולי [פסיכולוגיה ,עבודה סוציאלית,יעוץ חינוכי,קרימינולוגיה קלינית,וטיפול באומנויות ]וכן נסיון של מספר שנים בתחום עיסוקו.
בנוסף לכך עליו לסיים תוכנית התמחות בטיפול זוגי ומשפחתי הכוללת:
1.הכשרה תיאורטית –קורסים העוסקים בהבנת הדינמיקה של נישואין ומשפחה ולימוד גישות טיפוליות שונות.
2.התנסות ביעוץ וטיפול בזוגות ,משפחות ויחידים בליווי הדרכה מתאימה.
מסלול ההכשרה אורך מספר שנים ובסופו מקבל המטפל תעודה המעידה על היותו מטפל זוגי ומשפחתי מוסמך מטעם האגודה הישראלית לטיפול במשפחה ובנישואין וחינוך בחיי המשפחה.
המלצתנו היא שבחיפושיכם אחר מטפל עבורכם ,תקפידו על מטפל בעל הסמכה המתמחה בתחום הזוגי והמשפחתי.

מה הוא אימון ?

האימון יוצר מרחב שבו אנשים יכולים לעבוד במשך הזמן ובעקביות על הנושאים החשובים בחייהם.
האימון מאפשר לאנשים להיות נוכחים ופעילים בתהליך חייהם, לנווט ולהגיע ליעדם, מבהיר אפשרויות בחירה, עוזר ליצור תוכניות פעולה ומעקב אחר התוצאות.
אימון הוא תפיסת עולם ביחד עם שיטת טיפול המבוססת על גישות טיפוליות מוכרות ומוכחות.
אנשים פונים בדרך כלל לאימון, כאשר הם רוצים לשנות משהו בחיים ולקדם שאיפות שלהם.

מה מיוחד באימון?
תפיסת האדם- המתאמן הוא אדם יצירתי, בעל משאבים ושלם. למתאמן יש ידע, תשובות וכוח למצוא תשובות.

תהליך- אימון הוא תהליך התפתחותי של למידה ושינוי, מאפשר התפתחות הנוכחות העצמית של המתאמן.

ממוקד מטרה- אימון מכוון להשגת תוצאות. האימון עוזר להביע חלומות ושאיפות ולהבהיר יעדים כדי להשיג מטרות.  מתמקד במעבר ממצב מצוי למצב רצוי.

קשר בין אישי- מבוסס על קשר של ברית בין שווים בין מאמן למתאמן המאפשר ליווי, חיזוק ומדגיש העצמה וכוחות. היחסים מעוצבים כך שיהיו עוצמתיים ויענו על הצרכים של המתאמן.

האג'נדה היא של המתאמן- היחסים מתמקדים בתוצאות שהמתאמן רוצה, ובמה שהוא בוחר להתמקד בדיאלוג.

למידה ופעולה- האימון נותן כלים לפעולה וללמידה שיובילו לתוצאות הרצויות. תובנות הלמידה מביאות לשינוי. למידה נכונה מאפשרת יישום ופעולה.

הגשמה- באימון חושפים את הערכים החשובים ביותר למתאמן, בונים את התהליך להגשמה.

איזון- אימון מתמקד במכלול החיים כדי ליצור חיים מלאים, מאוזנים, יעילים ומספקים. ההנחה היא שעבודה בתחום אחד תשפיע באופן טבעי על שאר התחומים.

מחויבות- האימון עוסק רק באותם תחומים אליהם המתאמן מתחבר ורוצה להתחייב.

אינטנסיביות- האימון הוא אינטנסיבי וחלק עיקרי בעבודה מתבצע במשימות שהמתאמן לוקח על עצמו לבצע בזמן שבין המפגשים.

מוגבל בזמן- האימון הוא תהליך ממוקד ואינטנסיבי, מוגבל ל 12 עד 15 מפגשים.

03

מהו מסלול ההכשרה במרכז אלומה למטפל זוגי ומשפחתי?

מרכז אלומה הינו מוסד להתמחות בטיפול זוגי ומשפחתי המוכר לצרכי הסמכה מטעם האגודה הישראלית לטיפול במשפחה ובנישואין וחינוך בחיי המשפחה.

באלומה מסלול הכשרה והתנסות מעשית בהדרכת שמונה מדריכות מוסמכות מנוסות.
במסגרת המרכז ניתן לקבל הדרכה אינדיבידואלית, קבוצתית ו"חיה" (הדרכה מול מראה חד-כיוונית).ההתמחות הינה ללא תשלום למתמחים העובדים באלומה.

המתמחים שבמרכזנו הינם מטפלים בוגרי תואר שני במקצועות טיפוליים אשר עומדים בקריטריונים של האגודה הישראלית לטיפול במשפחה ובנישואין וחינוך בחיי המשפחה, ומתאימים לקבלת הסמכה בסוף מסלול ההתמחות.

 

הקבלה למרכז מתבצעת לאחר מפגש עם מנהלת המרכז. רוב המתמחים עובדים יום בשבוע ומקבלים לטיפולם חמישה זוגות, משפחות או אינדבידואלים לטיפול בראייה מערכתית.

לנו, במרכז אלומה, חשוב שהמתמחים ירגישו שייכות וחלק מהצוות וכן ברצוננו להעשירם בידע נוסף, על כן מתקיימים מפגשים קבוצתיים אחת לחודש עם מנהלת המרכז כשהמטרות מוגדרות ע"י חברי הקבוצה. כמו כן מוזמנים המתמחים להשתתף בפעילויות השוטפות של צוות המרכז.

מסלול ההכשרה באלומה ייחודי ושונה ממסגרות אחרות בארץ: אנו מתחילים בהדרכה אינדיבידואלית כשהמטרה היא לחזק את המתמחה וללוותו בתהליך בתהליך ההתמקצעות בתחום. המתמחה מקבל הדרכה ממדריך אחד או שניים בהתאם למשך תקופת ההדרכה ובהתאם לצרכים האישיים שלו. כשהמתמחה והמדריך מגיעים למסקנה שהמתמחה בשל לעבור לשלב הבא ,המתמחה בטוח יותר בעצמו וביכולותיו המקצועיות ,הוא עובר להדרכה "חיה".

מתוך נסיון רב שנים בהכשרת מטפלים הגענו למסקנה שכאשר המתמחה בשל ובטוח יותר ,הוא יכול להפיק הרבה יותר מתהליך ההדרכה ה"חיה" מאשר כשהוא בתחילת דרכו המקצועית.

ההדרכה ה"חיה" נעשית בדרך כלל בקבוצה של עד 3 מתמחים אך יכולה אף להעשות בהרכב יחידני. [אין אצלנו צפיה בלבד מהסיבות שפורטו לעיל].

04

עלות שעת טיפול

שאלה נפוצה וחוזרת בדבר עלות שעת טיפול, מחייבת תשובה הוגנת ואמינה על ידי כל נותני השירות הטיפולי-פסיכולוגי בסקטור הפרטי.
אלומה הינה עמותה שלא למטרות רווח, אשר מציעה לכל אזרח אפשרות לקבל טיפול אישי, זוגי או משפחתי בעלות נמוכה בהרבה מהסקטור הפרטי.
כיום עלות שעת טיפול באלומה אצל מומחה מוסמך הינה 300 ש"ח בלבד.
כאשר בסקטור הפרטי העלות נעה בין 600 -400 ש"ח לשעת טיפול אצל פסיכולוג/מטפל מוסמך.
בנוסף לכך, מוצעת שעת טיפול בהנחה אצל מתמחים אשר נבחרו בקפידה.
באלומה קיים גם מסלול מיוחד להגשת בקשה להנחה נוספת בהתאמה ליכולת הכלכלית של הפונים.

חשוב להדגיש, שלאור חשיבות ההתאמה בין הפונים וצורכיהם לבין סוג הטיפול והמטפל, במקרים מסוימים אנחנו מקיימים את הפגישה הראשונה כפגישת אינטייק - שהינה פגישת אבחון והערכה.
פגישה זו נמשכת כשעה  ומתבצעת ע"י מנהלת המרכז.
עלות פגישת האינטייק - 350 ש"ח. תשלום חד פעמי.

05

מהו גישור ?

גישור הינו אמצעי, הקבוע בחוק במסגרת סעיף 79 לחוק בתי המשפט, נוסח משולב, התשמ"ד (1984), לבירור ופתרון סכסוכים מחוץ לכותלי בית המשפט.

הגישור הינו הליך וולונטרי ומבוסס על הסכמת הצדדים לסכסוך להגיע לפתרון בעצמם, בדרך של משא ומתן, אשר יוביל אותם להסכם, בעזרת צד שלישי מסייע (המגשר).

הסכם הגישור יהיה כזה המספק את מירב הרצונות של הצדדים ומוסכם על שניהם. למגשר עצמו אין סמכות הכרעה בהליך, בשונה מהליך בוררות, פשרה או בירור במסגרת בית המשפט.

עיגונו של הליך זה מעוגן כאמור בחוק וההסכם המושג במסגרתו, מובא בפני בית המשפט לאישור – המעניק לו תוקף של פסק דין לכל דבר ועניין.

הליך הגישור מעגן בתוכו יתרונות רבים על פני החלופה המשפטית ובהם:

o שליטה בתוצאות ההליך – הצדדים עצמם מחליטים על תוצאת הסכסוך ואינם תלויים בגורם חיצוני אשר קובע את התוצאה עבורם.

o זמן – לוח הזמנים מוכתב על ידי הצדדים לסכסוך והמגשר ועל כן הינו מהיר מאוד.

o אוירה נינוחה – ההליך מתנהל בזמנים הנוחים לצדדים ומייצר אוירה מתאימה להידברות תוך שמירה מלאה על דיסקרטיות.

o יישום – מאחר וההסכם מושג מתוך הסכמה הדדית, מחקרים רבים שנערכו ברחבי העולם מוכיחים כי הצדדים נכונים יותר למלא אחר סעיפיו, ומצמצמים את הפנייה להוצאה לפועל. כאשר סכסוך מוכרע על ידי גורם חיצוני, כגון בית המשפט, תמיד יש צד מנצח וצד מפסיד, והתסכול גורר מתדיינים רבים להפר את הוראות פסק הדין ולמלא את מסדרונות ההוצאה לפועל.

o מומחים – העובדה שההליך מתנהל מחוץ לכותלי בית המשפט אין משמעותה כי הצדדים לסכסוך עומדים לבדם למשא ומתן. ישנה אפשרות להיעזר בעורכי דין ו/או כל גורם מקצועי או מומחה בכל עניין ושאלה העולים במהלך הגישור ומקדמים את הצדדים בפתרון הסכסוך.

o סודיות מלאה – ההליך נהנה הן מסודיות – הצדדים יכולים להביא מידע בפני המגשר אשר לא יובא בפני הצד השני לסכסוך, לצורך הבהרת האינטרסים העומדים מאחורי הצרכים שלו. כמו כן, ישנו חיסיון על ההליך. קרי, ללא הסכמת שני הצדדים לסכסוך, כל המוצג במהלך המשא ומתן, לא יכול לשמש ראייה בבית המשפט האזרחי.

o עלויות – הליך הגישור הינו זול באופן משמעותי בהשוואה להליך מקביל המתנהל בבית המשפט או אצל בורר."

06

bottom of page